Programok

Pálinkakóstolók a Rákóczi Fejedelmi Pálinka Udvarházban

A pálinka az emberi társadalom egyik legősibb italai közé tartozik, amelyet a világ minden táján fogyasztanak. Magyarország sok nagyszerű dologgal büszkélkedhet, többek között a most már védett hungaricummal, a pálinkával is, hiszen a legkiválóbb pálinka félék Magyarországon találhatók, ahol a gyümölcsből készült pálinkák zamata egyedülálló az egész világon.

 

A FÉDA Kft. és a Rákóczi Fejedelmi Pálinka Udvarház több mint öt éven át dolgozott egy olyan exkluzív termékcsalád életre hívásán, amely méltán képviseli a magyar gasztronómiát, a magyar íz világot, a magyar tradíciókat.
A II. Rákóczi Fejedelem tiszteletére elnevezett termékcsalád egyedi, különleges barack, szilva, körte és cseresznye pálinkái felveszik a versenyt bármelyik nemzet tradicionális italával is. A legnépszerűbb hazánkban termő gyümölcsökből, válogatott, gondosan előkészített alapanyagból, nagy szakértelemmel párolt fejedelmi ital, a Rákóczi Pálinka, minden kedvelőjének fenséges élményt nyújt.

Rákóczi Pálinkakóstolóra – Falatozó portyára hívjuk Önt, a Rákóczi pálinkához méltó fejedelmi környezetben.

A bejáratnál, ősi szokás szerint sóval-kenyérrel és pálinkával fogadjuk a vendégeket.
A program a Rákóczi Pince termeiben folytatódik. A lenyűgöző katakomba egyedülállóan gazdag, félévszázados pálinka különlegességeket rejt, melyek mindegyikének történelme van.

Az asztalon Rákóczi Ízelítő falatok várják a vendégeket barack-, körte-, szilvapálinkához három, az íz világhoz illő falatot kínálunk. A legjobban ízlett pálinkából kis üvegbe saját pálinkát csapolnak a résztvevők, feliratozzák tetszésük szerint. A pálinkát ledugózva emlékként kapják meg a vendégek.
Pihenésként egy rövidfilm vetítése során megismertetjük vendégeinkkel a Rákóczi Pálinkák térhódítását a hazai és nemzetközi életben.
A Fejedelmi Lovagteremben Tokaji aszúval, vagy pálinkával töltött csokoládét, Rákóczi Pralinét kínálunk, hozzá vagy akácvirágon érlelt, akácmézes pálinkát, vagy egy szabadon választott, korábban már kóstolt pálinkát ajánlunk, miközben megtekinthetik értékes Rákóczi-festménygyűjteményünket.
Ha a kóstolt pálinkákból vásárolni szeretne, megteheti a program végén a csokoládé és ital márkaboltunkban.

Rákóczi Pálinkakóstoló Falatozó program hossza minimum 2 óra.
Belépődíj: 8.990.-/fő
A program minimum 10 fő jelentkezése esetén kerül megrendezésre előzetes időpont egyeztetést követően.

Rákóczi Pálinkakóstoló – Kuruc portya a vacsorázni vágyóknak

A bejáratnál, ősi szokás szerint sóval-kenyérrel és pálinkával fogadjuk a vendégeket.
A program a Rákóczi Pince termeiben folytatódik. A lenyűgöző katakomba egyedülállóan gazdag, félévszázados pálinka különlegességeket rejt, melyek mindegyikének történelme van.
Az asztalon Rákóczi Ízelítő falatok várják a vendégeket barack-, körte-, szilvapálinkához három, az íz világhoz illő falatot kínálunk. A legjobban ízlett pálinkából kis üvegbe saját pálinkát csapolnak a résztvevők, feliratozzák tetszésük szerint. A pálinkát ledugózva emlékként kapják meg a vendégek.
Pihenésként egy rövidfilm vetítése során megismertetjük vendégeinkkel a Rákóczi Pálinkák térhódítását a hazai és nemzetközi életben.
A Fejedelmi Lovagteremben Tokaji aszúval, vagy pálinkával töltött csokoládét, Rákóczi Pralinét kínálunk, hozzá vagy akácvirágon érlelt, akácmézes pálinkát, vagy egy szabadon választott, korábban már kóstolt pálinkát ajánlunk, miközben megtekinthetik értékes Rákóczi-festménygyűjteményünket.
Megterített asztalon várja a vendégeket a főétel, pácolt kacsamell, pityókás mandulával, salátaágyon. A ház Rákóczi borát kínáljuk hozzá.
A desszert szintén specialitás, évszakonként változhat, csokoládéban tobzódó, felejthetetlen finomság. A végére egy desszertpálinkát, pálinka likőrt tartogatunk.
Ha a kóstolt pálinkákból vásárolni szeretne, megteheti a program végén a csokoládé és ital márkaboltunkban.
Rákóczi Pálinkakóstoló Fejedelmi program hossza minimum 3 óra.
Belépődíj: 12.990.-/fő
A program minimum 10 fő jelentkezése esetén kerül megrendezésre előzetes időpont egyeztetést követően.

Fejedelmi Rákóczi Muzeális Pálinka-és borkóstolóra hívjuk Önt a Rákóczi Udvarházba, korabeli környezetbe.

Vendégeinket a bejáratnál évjáratos muzeális pálinkával, friss kenyérrel és sóval fogadjuk. A Rákóczi Lovagteremben megtekinthetik az értékes Rákóczi-festménygyűjteményt. Az előételt historikus zenére szolgáljuk fel. A barack, szilva, körtepálinka kóstolása közben az étvágy is megjön; vendégeinket ízletes, szezonális fűszeres falatokkal kínáljuk, amelyek tökéletesen illeszkednek a pálinkák íz világához. Étvágyukat friss salátával körített, tüzes lapon vasalt jércemellel, pálinkától pityókás mandulával csillapítjuk. Ízelítőt nyújtunk a Rákóczi borkínálatból, dúsan gyöngyöző Rákóczi Réserve Cuvée pezsgővel koccinthatnak. Desszertként különleges csokoládét, hozzá ágyas akácmézes barack, vagy szilvapálinkát kínálunk. A Rákóczi Fejedelmi Pálinkák történetéről ismeretterjesztő filmet tekinthetnek meg.

A program a Rákóczi Pince termeiben folytatódik. A lenyűgöző katakomba egyedülállóan gazdag választékban rejt pálinka különlegességeket; a palackok mindegyikének története van. A 21 éve készült gyümölcspárlatok  az ősi kultúrában a nagykorúvá válást jelentik. A Pálinkatúra végén saját készítésű címkével ellátott díszüvegbe csapolhatják legkedvesebb pálinkájukat. A Rákóczi udvarház kertjében tavasztól őszig Ezeregyéjszaka zöldteát és gyümölcsös vízipipát kóstolhatnak. Oklevéllel tanúsítjuk, hogy vendégeinket a Rákóczi Fejedelmi Pálinka Udvarház címeres, címzetes kóstolójává fogadja.

Fejedelmi Rákóczi Muzeális Pálinka-és borkóstoló hossza minimum 3 óra
Belépődíj: 16.990.-/fő
A program minimum 8 fő esetén kerül megrendezésre előzetes időpont egyeztetést követően.

Időpont egyeztetés:

Vass Mónika Tel:  06 30 822 1881 E-mail: vass.monika@rakoczi-delikat.hu

Elérhetőség/Megközelíthetőség

Cím: 1162 Budapest Bekecs utca 22.
Telefon: 30/822-1881

Fax: 1/401-5001

Honlap: www.rakoczi-palinka.hu

Megközelítés: Örs vezér tértől 31-es busszal vagy Csömöri hévvel Árpádföld megállóig.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.