Barack páinka Barack Obamának

A Féda Kereskedelmi Kft. és a Rákóczi-Delikát Kft. tulajdonos- ügyvezetője, Farkas Elemér közjegyzői hitelesítésre hívta meg Dr. Nagy Jánost, a Vám- és Pénzügyőrség országos parancsnokát és Bokor Balázst, Los Angelesi főkonzult a Fejedelmileg felújított Rákóczi Pálinka kúriájába impozáns lovagtermébe. A különleges esemény célja az volt, hogy Barack Obama-nak, az Amerikai Egyesült Államok elnökének beiktatásának egy éves évfordulójára egy-egy háromliteres barack- és szilvapálinkát juttasson el a Féda Kft. December 1-én hazánkba látogató David Plouffe választási kampányfőnök úrnak lesz átnyújtva a jelenlévők közbenjárásával.

barack-obama-1.

A nem hétköznapi felajánlás megvalósításának biztonsági előírások miatt vannak akadályai, ebben Pajkos Bence, a Central European Business Centre konferenciaszervezője lesz a cég segítségére. A múlt keddi eseményen arról mindenesetre gondoskodtak, hogy a jelen lévők által a helyszínen kiválasztott palackok egyikét megkóstolva a közjegyző jegyzőkönyvében garantálja, hogy az általa lepecsételt és a jelenlévők által aláírt palackok valóban a csomagoláson jelzett 42 % alkoholfokú pálinkát tartalmazzák.

barack-obama2

Dr. Parti Tamás közjegyző a helyszínen ellenőrizte a zárjegyek meglétét, valamint jegyzőkönyvben rögzítette a kiválasztott palackok sorszámát. A kiválasztott palackokat külön közjegyzői zárral látta el és pecsételte le. Jegyzőkönyvben rögzítette, hogy a zárjegy nem sérült, mely a későbbi azonosítást is lehetővé teszi. Azt is igazolja, hogy a csomagolás sértetlen és a kupakot nem távolították még el, valamint, hogy az ajándékozott valóban azt kapja, amit a csomagolás hirdet.

barack-obama3

A közjegyzői okirat elkészítését követően a konzulátus vállalja, hogy a hivatalos fordítást elkészíti. Bokor Balázs a különleges pálinkakóstolásról megjegyezte: “A termék specialitásait jobban kihozza, ha a körítés speciális.

Az eredetiség mindig meghozza a gyümölcsét.”

Tags: ,